Skip to main content

Keukenbladen of keukenfronten van massief hout maken in een keuken ontwerp absoluut het verschil. Hout is een natuurproduct met een relatief open structuur, het is daarmee een gebruiksvoorwerp dat met respect behandeld dient te worden en onderhoud nodig heeft, maar daar krijgen we ook iets indrukwekkends voor terug. De keuze uit houtsoorten is groot dus ook de uiteindelijke kleur en warmte heeft veel opties. We laten graag zien wat we hebben en bespreken wat er mogelijk is bij ons in Wormerveer om samen te bepalen wat er geschikt is, elke keuken en elke plank zijn immers verschillend.

We hebben tevens een selectie aan spoelbakken die we kunnen uitfrezen samen met kookplaten. We adviseren altijd een spoelbak met geïntegreerd kraangat te kiezen, dit is het zwakste punt in een houten keukenblad vanwege overtollig water en zeep.

Het werkblad dient te worden behandeld met meubelolie of -lak. Het zal zorgvuldig rondom in meerdere lagen opgebouwd moeten worden om te beschermen tegen vocht en vlekken. Zonder volledige bescherming kan er een onbalans in vocht intrek ontstaan met op den duur gevolgen zoals vlekken, kromming en/of scheuren. Lees hier meer over de eigenschappen en het aanbrengen van olie en lak.

Al het bovenstaande kunnen we verzorgen voor u, maar het is ook mogelijk om zelf producten aan te leveren of te behandelen eventueel. Het inmeten en plaatsen verzorgen wij niet.