Skip to main content

Wat is een houtschaverij?

In een houtschaverij kunt u verregaande kennis verwachten van zware houtbewerkingsmachines, diverse snijgereedschappen en vele houtsoorten. Sinds de oprichting van ons houtbewerkingsbedrijf zijn we gespecialiseerd in het profileren van schilderijlijsten voor de hoogste segment lijstenmakers van ons land. Of het materiaal en de toepassing nou uiterste nauwkeurigheid of simpelweg brute kracht vereist, het juist instellen van een houtbewerkingsmachine is vakmanschap zonder tolerantie.

Onze visie

Ydefix maakt in opdracht van en in samenwerking met meubelmakers en interieurontwerpers tafel-, balie-, barbladen en panelen van massief hout en tegenwoordig steeds vaker van geperst of gelamineerd bamboe.

De houtschaverij is begonnen in Amsterdam-Noord met het schaven van 17e-eeuwse schilderijlijst profielen met onder andere onze 8-assige schaafmachine. Een aantal jaar later is niet veel verder op de Papaverweg 37 eigenhandig de werkplaats opgebouwd waar Ydefix 23 jaar heeft gewerkt.

De houtbewerkingsmachines werden stap voor stap uitgebreid en gemoderniseerd en ook het personeelsbestand groeide mee. Ydefix maakte nog altijd veel lijstprofielen, maar inmiddels ook al veel meer producten zoals vloeren, architraven en tafelbladen. Doordat de capaciteit van onze werkplaats, de mensen en machines toenam produceerde we al aanzienlijke projecten zoals omvangrijke horeca inrichtingen, bamboekozijnhout projecten, traptreden voor staalbouw en loonschaafwerk voor gerecyclede gevelbekleding.

De omvang van dit werk en de bijhorende opslag van houtvoorraad deed ons wederom uit het pand groeien, de buurt veranderd en er is inmiddels geen ruimte meer om in Amsterdam uit te bereiden. De vlucht naar Wormerveer wordt ingezet waar we de ruimte vinden die we lang zochten.

Een pand dat veel perspectief biedt voor de toekomst en veel efficiƫntie biedt. Een overzichtelijke en ruim opgezette houtvoorraad en machinale waar niemand elkaar in de weg loopt. We kunnen hier tevens het grootste deel van onze eigen stroom opwekken die we volop nodig hebben bij de inmiddels flinke producties met moderne, zware machines.

We nodigen u graag uit om eens te komen kijken, het liefst op afspraak.

Een kleine impressie